SERVEI TÈCNIC 93 886 90 02

Apple presenta MacOS X 10.10

Ahir Apple va presentar la nova versió del seu sistema operatiu d’escriptori, es tracta del MacOS X 10.10 Yosemite. Alguns rumors apuntaven a un canvi estètic i així va ser, ara s’acosta molt al disseny del iOS 7.

El nou disseny està enfocat a un entorn més clar i net, les finestres s’adapten als colors de l’escriptori. El Dock també rep nous icones i ara es totalment 2D. Incloent la tipografia, ara més clara i neta.

 

650_1000_osx_design_translucent

 

Una altre novetat és el “mode fosc” que canvia el fons i tonalitat de menús i tipografies per situacions on la llum es escassa, similar al mode nit d’un GPS.

Spotlight, el cercador intern de MacOS, ara es mostra al centre de la pantalla i els resultats es mostren desplegats en una finestra a part on també hi ha una previsualització dels resultats, per exemple si cerquem una pel·lícula, spotlight ens oferirà un enllaç per reproduir-la via streaming (si aquesta està disponible al AppStore).

 

650_1000_spotlight-conversion

 

 

Una altre novetat es el iCloud Drive, alternativa a Dropbox i que sincronitzarà els nostres fitxers tants en els dispositius amb OS X o iOS, també amb sistemes Windows.

La nova versió de Mail tindrà una nova opció de d’adjuntar fitxers de gran capacitat, que ara mateix tenen limitacions en la gran majoria de servidors de correu i son retornats. En lloc d’enviar-lo directament envia un enllaç del fitxer pujat prèviament al nostre iCloud Drive.

Airdop també es una característica molt esperada si es tenen dispositius mòbils i d’escriptori, ja que permetrà transferir fitxers entre ells.

 

650_1000_handoff

 

Com a passat amb Mavericks, Yosimte serà una actualització gratuïta i possiblement es podrà descarregar als voltants d’Octubre.

Els mes impacients podran descarregar les Betes publiques que aniran sortint per l’estiu (la data encara no es disponible).

Author: administrador

Share This Post On